Terugblik congres veiligheidscultuur – 18 mei 2017

Op 18 mei 2017 organiseerde Saxion Hogeschool en Stichting Alumni Integrale Veiligheid samen met het programma Zelfregulering Gezond en Veilig Werken van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een congres over veiligheidscultuur voor studenten en alumni Integrale Veiligheidskunde.

 

In het eerste deel van het programma gaven diverse sprekers een inleiding op het onderwerp van de (on)veiligheidscultuur, de rol van de overheid en het bedrijfsleven, en praktijkvoorbeelden van veilig werken. Bij het tweede deel van het programma hebben de deelnemers in vier groepen creatieve oplossingen bedacht voor casussen ingebracht door het bedrijfsleven. De groep met de meest duidelijke probleemanalyse en heldere oplossing heeft gewonnen en is door AIV uitgenodigd bij een presentatie van een onderzoek naar het gebruik van PBM en een rondleiding door en hangar bij KLM op Schiphol Oost.

Tevens was er gedurende het hele programma een cartoonist aanwezig die enkele topics vertaalde in cartoons en aansluitend was er een netwerkborrel.