2015


Masterclass Risicomanagement – 18 december 2015

Op vrijdagmiddag 18 december 2015 organiseerde Stichting Alumni Integrale Veiligheid in samenwerking met het Centrum voor Studiereizen, en Arctic Venture op de Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch een masterclass over risicomanagement. Yuri Klaver (avonturier van beroep) vertelde op de masterclass Risicomanagement over zijn recordexpeditie om als eerste mens ooit op eigen kracht het gehele poolgebied over te steken. Een barre tocht van 7.000 kilometer door een van de grootste wildernissen op aarde. Hierna volgde een presentatie van Bram de Bruijn, partner van het Centrum voor Studiereizen, dat internationale excursies op het terrein van veiligheid organiseert naar bijzondere bestemmingen in binnen- en buitenland. De masterclass werd afgesloten met een gezellige borrel.

 


 

Workshop Ondernemerschap, personal branding & recruiting – 13 november 2015

Op 13 november 2015 organiseerde de stichting Alumni Integrale Veiligheid de workshop Ondernemerschap, personal branding & recruiting waarbij jonge alumni Integrale Veiligheid werden voorbereid op de toekomst en een mogelijke functie bij een werkgever of als zelfstandig ondernemer.

 

 


112 vakdagen met seminar Samenwerken aan veiligheid – 8, 9 en 10 september 2015

evenementenhal

Op 8, 9 en 10 september 2015 vonden in de Evenementenhal Gorinchem de 112 vakdagen plaats, een hoogstaand kennis- en netwerkplatform waar enkele duizenden veiligheidsfunctionarissen samenkwamen. De stichting Alumni Integrale Veiligheid was hier ook aanwezig met een stand. Tijdens de 112 vakdagen vond tevens het 3-daagse seminar Samenwerken aan veiligheid plaats met op 8 september het thema Evenementenveiligheid, op 9 september het thema Openbare Orde &  Veiligheid en op 10 september het thema Crisisbeheersing & Rampenbestrijding.

Bekijk hier het (foto)verslag en de video van het seminar Samenwerken aan veiligheid en de 112 vakdagen beurs.


 

Internationale excursie Den Haag – 2 en 3 juli 2015

DSCN3155

Stichting Alumni Integrale Veiligheid organiseerde op 2 en 3 juli 2015 een internationale excursie naar Den Haag. Tijdens deze excursie werd een bezoek gebracht aan Europol, het Internationaal Strafhof, Eurojust, The Hague Security Delta, het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens en de Eerste en Tweede Kamer.

 


 

Excursie APM terminals Maasvlakte II – 19 juni

APM 3

Op 19 juni 2015 organiseerde Stichting Alumni Integrale Veiligheid een excursie op de APM Terminals in de Rotterdamse Haven. Deze excursie werd georganiseerd door Dirk Noordegraaf (alumnus Integrale
Veiligheid en adviseur QHSE & Security bij Octant Veiligheids- en Risicomanagement).


 

Excursie Big Data Value Center – 19 mei

Op dinsdagmiddag 19 mei 2015 organiseerde Stichting Alumni Integrale Veiligheid een excursie bij het Big Data Value Center, het grootste Big Data kenniscentrum van Nederland. Op de excursie werd een presentatie verzorgd door Hans van Bragt, projectleider bij het BDVC. De excursie werd afgesloten met een gezellige borrel.

 

 


Netwerkbijeenkomst evenementenveiligheid – 20 april 2015

Op maandagmiddag 20 april 2015 organiseerde Stichting Alumni Integrale Veiligheid in samenwerking met PIT een bijeenkomst over evenementenveiligheid. De bijeenkomst werd geopend door Harry van Boven, directeur van PIT. Vervolgens werd er een presentatie verzorgd door Henk Roelandschap, manager veiligheid van de gemeente Almere en door Robrecht Baving, manager bij The Security Company. De bijeenkomst werd afgesloten met een gezellige borrel.


 

Bijeenkomst Toezicht en handhaving – 20 maart 2015

Op vrijdagmiddag 20 maart 2015 organiseerde de Radboud Universiteit Nijmegen, ondersteund door Stichting Alumni Integrale Veiligheid, een bijeenkomst over toezicht en handhaving in de openbare ruimte. Op de bijeenkomst werd een presentatie verzorgd door Bas van Stokkum, onderzoeker aan de Radboud Universiteit Nijmegen, over publiek en privaat toezicht op veiligheid en leefbaarheid in de openbare ruimte. De bijeenkomst werd afgesloten met een gezellige borrel.

 


 

Seminar Terrorisme en Jihadisme – 13 februari 2015

Op vrijdag 13 februari 2015 organiseerde de activiteitencommissie Integrale Veiligheid van de Hogeschool InHolland, met ondersteuning van Stichting Alumni Integrale Veiligheid, een seminar over terrorisme en jihadisme. Op het seminar kwamen verschillende experts aan het woord, waaronder Yassin Elforkani (imam en deradicaliseringsexpert), Pieter Bosma (adviseur veiligheid bij de directie veiligheid van de gemeente Rotterdam), Michiel Pestman (strafrechtadvocaat), Massoud Djabani (ervaringsdeskundige) en Marnix Eysink Smeets (lector veiligheid bij Hogeschool InHolland). Het seminar was een groot succes en werd bezocht door ruim 200 deelnemers.


Crisisbeheersing en rampenbestrijding – 6 februari 2015

Op vrijdagmiddag 6 februari 2015 organiseerde Stichting Alumni Integrale Veiligheid in samenwerking met de Saxion Hogeschool in Deventer een bijeenkomst over crisisbeheersing en rampenbestrijding. Op de bijeenkomst werd een presentatie verzorgd door Jan Mans, voormalig Burgemeester van de gemeente Enschede ten tijde van de vuurwerkramp. Daarnaast werd er deze dag een presentatie verzorgd door Frederik Jansen, programmamanager Twente Safety & Security over innovatie op het terrein van veiligheid in de regio Twente. De bijeenkomst was een groot succes en werd bezocht door ruim 80 deelnemers.

De presentatie van Frederik Jansen is middels deze link te raadplegen


Symposium een grensoverschrijdende (bestuurlijke) aanpak van georganiseerde criminaliteit – 22 januari 2015

Op donderdagmiddag 22 januari 2015 organiseerde de Avans Hogeschool met haar Vlaamse en Nederlandse netwerkpartners en ondersteund door Stichting Alumni Integrale Veiligheid het symposium een grensoverschrijdende (bestuurlijke) aanpak van georganiseerde criminaliteit. Het symposium was een groot succes en werd bezocht door meer dan 100 deelnemers.