2017


Excursie Calamiteitenhospitaal Utrecht – 8 december 2017

Op vrijdagmiddag 8 december 2017 organiseerde de stichting Alumni Integrale Veiligheid een excursie bij het Calamiteitenhospitaal van het UMC Utrecht, een unieke voorziening voor de onmiddellijke opvang van grote aantallen slachtoffers bij uitzonderlijke situaties. Tijdens de excursie werd er een presentatie gegeven door Ingelise Nieuwenhuijse, kapitein bij Defensie en hoofd van het calamiteitenhospitaal van het UMC Utrecht, en vond er een rondleiding plaats.


Partnerdiner – 1 juni 2017

Op 1 juni 2017 organiseerde AIV het jaarlijkse partnerdiner. Hierbij hebben wij onze partners bijgepraat over de voortgang van de stichting in een informele setting, waar de diverse partners elkaar tevens beter konden leren kennen.


Brainstormsessie Veilig werken – 22 mei 2017

Op 22 mei 2017 organiseerde het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in samenwerking met de stichting Alumni Integrale Veiligheid een brainstormsessie in het kader van het programma Zelfregulering Gezond en Veilig Werken.

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil dat mensen veilig en gezond werken. Voortbouwend op bestaande kennis en ervaring is het ministerie het programma Zelfregulering Gezond en Veilig Werken gestart om branches en bedrijven te inspireren tot en te ondersteunen bij het zelf organiseren van gezond en veilig werken. Met het programma wil het ministerie een beweging op gang brengen waarbij werkgevers en werknemers zelf initiatief nemen om gezond en veilig werken in het bedrijf en/of de branche te verankeren en blijvend te verbeteren.


Terugblik congres veiligheidscultuur – 18 mei 2017

Op 18 mei 2017 organiseerde Saxion Hogeschool en Stichting Alumni Integrale Veiligheid samen met het programma Zelfregulering Gezond en Veilig Werken van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een congres over veiligheidscultuur voor studenten en alumni Integrale Veiligheidskunde.

     

In het eerste deel van het programma gaven diverse sprekers een inleiding op het onderwerp van de (on)veiligheidscultuur, de rol van de overheid en het bedrijfsleven, en praktijkvoorbeelden van veilig werken. Bij het tweede deel van het programma hebben de deelnemers in vier groepen creatieve oplossingen bedacht voor casussen ingebracht door het bedrijfsleven. De groep met de meest duidelijke probleemanalyse en heldere oplossing heeft gewonnen en is door AIV uitgenodigd bij een presentatie van een onderzoek naar het gebruik van PBM en een rondleiding door en hangar bij KLM op Schiphol Oost.

Tevens was er gedurende het hele programma een cartoonist aanwezig die enkele topics vertaalde in cartoons en aansluitend was er een netwerkborrel.


Congres Crisisbeheersing & Rampenbestrijding – 16 mei 2017

Op 16 mei 2017 organiseerde het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (partner van AIV) het congres Crisisbeheersing & Rampenbestrijding in de Evenementenhal in Gorinchem. Tijdens het congres werd ingegaan op hoe adequaat kan worden geanticipeerd op gevaarlijke situaties opdat fatale incidenten waar mogelijk kunnen worden voorkomen. Het congres werd bezocht door ruim 80 deelnemers, waaronder ook verschillende AIV-ers. Bekijk hier het (foto)verslag van het congres Crisisbeheersing & Rampenbestrijding.

http://blog.sbo.nl/veiligheid/terugblik-congres-crisisbeheersing-rampenbestrijding/

 


Excursie Real Time Intelligence Center – 7 april 2017

Op vrijdagmiddag 7 april 2017 organiseerde stichting Alumni Integrale Veiligheid een excursie bij het Real Time Intelligence Center van de Nationale Politie eenheid Den Haag. Het Real Time Intelligence Center zorgt 24 uur per dag, zeven dagen per week voor actuele informatie voor de aanpak van grootschalige incidenten en calamiteiten. Tijdens de excursie werd een presentatie gegeven door een operationeel expert intelligence van de Nationale Politie en vond een rondleiding plaats in het Real Time Intelligence Center.

De excursie werd bezocht door ongeveer 100 deelnemers en is afgesloten met een gezellige netwerkborrel.