2016


Internationale excursie Brussel – 27 en 28 oktober 2016

Op 27 en 28 oktober 2016 organiseerde het Centrum voor Studiereizen in samenwerking met de stichting Alumni Integrale Veiligheid een internationale excursie over radicalisering en (contra)terrorisme naar Brussel, waarbij een bezoek werd gebracht aan de NAVO, de Raad van Europa, de dienst voor Extern Optreden en Molenbeek. We kijken terug op een geslaagde internationale excursie.

20161027_140429


Zomerborrel AIV en NVVK – 5 augustus 2016

Op 5 augustus 2016 organiseerden de Stichting Alumni Integrale Veiligheid en de vereniging Young-NVVK de jaarlijkse zomerborrel. Hét evenement om te netwerken met (young) professionals en partners werkzaam in het veiligheidsdomein. Op de zomerborrel werd er een presentatie verzorgd door Ron Massink van de Technische Universiteit Delft over bedrijfscontinuiteit en werd er gezamenlijk nagedacht over de ontwikkeling van veiligheid als communityconcept.


Excursie Nationaal Trainingscentrum – 18 juni 2016

Op zaterdag 18 juni 2016 organiseerde Stichting Alumni Integrale Veiligheid in samenwerking met 2-Rescue een excursie op het Nationaal Trainingscentrum (NTC) op de Van Brederodekazerne in Vught, waar civiele en militaire hulpverleners trainen. De excursie bestond uit een rondleiding in het Nationaal Traningscentrum en een waarheidsgetrouwe oefening.


Internationale Expo Rampenbestrijding, Incidentmanagement en Crisisbeheersing – 2, 3 en 4 juni 2016

Op 2, 3 en 4 juni 2016 vond op het vliegveld Twente de Internationale Expo Rampenbestrijding, Incidentmanagement en Crisisbeheersing plaats. De stichting AIV was hier ook met een stand aanwezig om veiligheidsprofessionals te ontmoeten.


Bijeenkomst Burgemeesters over hun Nationale Politie – 27 mei 2016

Op 27 mei 2016 organiseerde de Radboud Universiteit Nijmegen, ondersteund door Stichting Alumni Integrale Veiligheid, een bijeenkomst over burgemeesters en de Nationale Politie. Bas van Stokkum, onderzoeker aan de Radboud Universiteit Nijmegen, ging op deze bijeenkomst nader in op een onderzoek onder burgemeesters over de sturing van de Nationale Politie.

 


Excursie Dräger en Trafieq – 8 april 2016

Op vrijdag 8 april 2016 brachten we een bezoek aan Dräger gevestigd in Zoetermeer, een internationaal innovatief bedrijf en ontwikkelaar van apparatuur voor de industrie, zorg en hulpdiensten.  Tijdens de excursie kregen we een presentatie van Hans van Moolenbroek, coördinator van de Safety Academie van Dräger, over gasdetectie en adembescherming. Daarnaast verzorgde Harry Rienmeijer, directeur van Trafieq, een presentatie over de gevaren van extreem middelengebruik (alcohol en drugs) op de werkvloer. De excursie werd afgesloten met een gezellige (alcoholvrije) borrel.

 


Internationale excursie Den Haag – 25 en 26 februari 2016

Het Centrum voor Studiereizen (een van de partners van stichting AIV) organiseerde op 25 en 26 februari 2016 een internationale excursie naar Den Haag, waarbij een bezoek werd gebracht aan de Organisation for Security and Co-operation in Europe, The Hague Centre for Strategic Studies, het Institute for Financial Crime, de Atlantische Commissie, het Huis van Europa, TNO, The Hague Security Delta en het Innovation Quarter. Deze internationale excursie werd georganiseerd in samenwerking met de stichting Alumni Integrale Veiligheid, Van Aetsveld, BHBW, Be Flex en Trafieq.


 

 

Seminar Gemeenten en een ramp – 19 februari 2016

 

https://www.youtube.com/watch?v=_4I61zQvYBc

Op 19 februari 2016 organiseerde de Activiteitencommissie Integrale Veiligheid van de Hogeschool InHolland te Rotterdam in samenwerking met stichting Alumni Integrale Veiligheid, het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid en Van Aetsveld (beide partners van AIV) het seminar Gemeenten en een ramp. Op het seminar verzorgde o.a. Liesbeth Spies (burgemeester van de gemeente Alphen aan den Rijn) een presentatie over het Kraanongeval in Alphen aan den Rijn en Theo Weterings (burgemeester van de gemeente Haarlemmermeer) een presentatie over de vliegtuigramp met MH17. Het seminar werd bezocht door ruim 100 (oud)studenten Integrale Veiligheid en veiligheidsprofessionals en werd afgesloten met een gezellige borrel.

 


 

Netwerkbijeenkomst Integrale Veiligheid ABN AMRO – 29 januari 2016

Op 29 januari 2016 organiseerde de stichting Alumni Integrale Veiligheid een netwerkbijeenkomst bij ABN AMRO waar John Forcelledo en Marc van Doorenmaalen, van de afdeling Corporate Information Security Office, een bijdrage verzorgden over integrale veiligheid bij ABN AMRO. De netwerkbijeenkomst werd afgesloten met een gezellige borrel.

 


Symposium Aanpak georganiseerde criminaliteit – 21 januari 2016

Op donderdagmiddag 21 januari 2016 organiseerde de Avans Hogeschool in samenwerking met het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (partner van AIV) en stichting Alumi Integrale Veiligheid het symposium Publiek-private samenwerking bij de aanpak van grensoverschrijdende georganiseerde criminaliteit. Het symposium vond plaats op de Avans Hogeschool in Breda waar bijna honderd (oud)studenten Integrale Veiligheid en veiligheidsprofessionals (van o.a. de gemeente en politie) bij elkaar kwamen om kennis en ervaringen uit te wisselen over de aanpak van grensoverschrijdende georganiseerde criminaliteit. Het symposium werd afgesloten met een gezellige borrel.