2014


Jaaroverzicht 2014? Klik hier


 

Studiereis Brussel – 27 en 28 november 2014

Op 27 en 28 november 2014 organiseerde Stichting Alumni Integrale Veiligheid een internationale excursie naar Brussel, waarbij we met de deelnemers een bezoek brachten aan de Europese Commissie, de Verenigde Naties, het Vlaams Parlement, de Nederlandse Ambassade en het Europees Parlement. Daarnaast werd er ook een bezoek gebracht aan het gezellige nachtleven van Brussel.


 

Excursie KLM – 16 oktober 2014

Op donderdag 16 oktober 2014 organiseerde Stichting Alumni Integrale Veiligheid voor haar deelnemers een excursie bij de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij in Amsterdam. Op deze dag kregen de deelnemers van Mariska de Gooijer, IV-alumnus en veiligheidsadviseur bij KLM, een kijkje achter de schermen in de Hangar waar het onderhoud van de vliegtuigen plaatsvindt.

 

 


Excursie Urenco – 19 september 2014

Op vrijdagmiddag 19 september 2014 organiseerde Stichting Alumni Integrale Veiligheid voor haar deelnemers een (gratis) excursie bij Urenco in Almelo, een fabriek voor de productie van verrijkt uranium voor kerncentrales over de hele wereld. Op deze dag kregen de deelnemers tijdens een rondleiding verzorgd door Jan Rijzer, Security Manager bij Urenco, een kijkje achter de schermen in deze zwaar beveiligde fabriek. In verband met de veiligheidsprocedures hebben we helaas geen foto’s van deze excursie.

Daarnaast werd er op deze dag een interessante presentatie verzorgd door Wim van Alphen, Directeur van de Stichting Post Hoger Onderwijs Veiligheidskunde (PHOV), over arbeidsveiligheid. Bekijk hier de presentatie van Wim van Alphen.

Tot slot werd de excursie afgesloten met een gezellige netwerkborrel.


Lustrumborrel – 28 augustus 2014

Scheveningen

Stichting Alumni Integrale Veiligheid bestaat dit jaar 5 jaar en om dit te vieren organiseerden we op donderdagmiddag 28 augustus 2014 bij Mood Beach in Scheveningen een gezellige zomerborrel. We krijgen terug op een geslaagde dag waarin we de zomer op een leuke manier hebben afgesloten.


Symposium Veiligheidsoperatie Nuclear Security Summit 2014 – 13 juni 2014

De Hogeschool Utrecht organiseerde in samenwerking met Stichting Alumni Integrale Veiligheid op vrijdag 13 juni 2014 een drukbezocht symposium over de Nuclear Security Summit 2014. Uit heel Nederland reisden studenten, alumni en collega’s uit de beroepspraktijk af naar Utrecht om het symposium bij te wonen.

Het symposium werd vakkundig geleid door Menno van Duin, lector Crisisbeheersing bij het Instituut Fysieke Veiligheid en de Politieacademie en lector Regie van veiligheid bij de Hogeschool Utrecht.

De eerste presentatie werd verzorgd door Cor Visser, Adjunct Directeur bij de Nationale Politie eenheid Den Haag, over de inzet van de politie tijdens de Nuclear Security Summit 2014. Vervolgens werd de tweede presentatie verzorgd door Michael Kowalski, verbonden aan de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid en in die hoedanigheid betrokken bij de organisatie van de veiligheidsoperatie rond de Nuclear Security Summit 2014. Het symposium werd afgesloten met een debat en een gezellige netwerkborrel.


Netwerkbijeenkomst Amsterdam Arena – 6 juni 2014

Op vrijdag 6 juni 2014 organiseerde Stichting Alumni Integrale Veiligheid een drukbezochte excursie bij de Amsterdam ArenA. De eerste presentatie werd verzorgd door Joris de Lange, Security Manager bij de voetbalclub Ajax, over de aanpak van supportersgeweld in de Amsterdam ArenA. Hierna volgde onder, leiding van Lieselot van Teeffelen, een rondleiding door de Amsterdam ArenA waarin ondermeer een bezoek werd gebracht aan het commandocentrum waar alle camerabeelden binnen komen en van waaruit de security medewerkers worden aangestuurd tijdens een voetbalwedstrijd of een ander evenement. De tweede presentatie werd verzorgd door Vincent van Leeuwen, Coördinator Crowd Services bij de Amsterdam ArenA, over het in goede banen leiden van de bezoekersstromen voorafgaand, tijdens en na afloop van een evenement in de Amsterdam ArenA. Tot slot werd de excursie afgesloten met een gezellige netwerkborrel.


Excursie Veiligheidsregio Limburg Noord – 18 april 2014

Veiligheidsregio

Op vrijdagmiddag 18 april 2014 organiseerde Stichting Alumni Integrale Veiligheid een drukbezochte excursie over crisisbeheersing en rampenbestrijding in de Veiligheidsregio Limburg Noord te Venlo. De excursie werd geleid door IV-alumnus Peter Bloemers die de aanwezige deelnemers enthousiast vertelde over zijn werkzaamheden als specialist operationele voorbereiding bij de Veiligheidsregio . De excursie werd geheel volgens traditie afgesloten met een gezellige netwerkborrel.

Venlo 4 Venlo 3 Venlo 2 Venlo 1

 

Zie ook E-zine waarin de nieuwe veiligheidsregio Limburg Noord wordt gepresenteerd:

http://www.vrlnpublicaties.nl/samenmeerwaardebehalen


Aanpak van georganiseerde misdaad (RIEC) – 27 februari 2014

Foto Georganiseerde misdaad

Op donderdagmiddag 27 februari 2014 organiseerde Stichting Alumni Integrale Veiligheid voor haar deelnemers een bijeenkomst over de aanpak van georganiseerde misdaad op het politiebureau te Oosterhout. De eerste presentatie op de bijeenkomst werd verzorgd door Ton Slingerland, Projectleider bij het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC), een samenwerkingsverband waar gemeenten, de provincie, het openbaar ministerie, de politie, de belastingdienst en de douane samenwerken aan de aanpak van georganiseerde misdaad. De tweede presentatie werd verzorgd door Xander Beenhakkers, Directeur Veiligheid en Innovatie bij Van Aetsveld. De bijeenkomst werd afgesloten met een netwerkborrel in het gezellige centrum van Breda.

Bekijk hier de powerpoint presentatie van Ton Slingerland

Breda 1 Breda 5 Breda 4 Breda 3 Breda 2